GHIDUL INVESTITORULUI
ÎN INDUSTRIA HOTELIERĂ
Autori

Lucian Marinescu

Autorul Lucian Marinescu

Sebastian Mîndroiu

Autorul Sebastian Mîndroiu

Lucian Marinescu

Cu o educație profesională realizată la „Academia de Studii Economice” din București și la prestigioasa „École Hôtelière de Lausanne”, Lucian Marinescu a lucrat pentru hotelurille „Dorobanți”, „Best Western Parc”, „Ibis Gara de Nord” „Howard Johnson Grand Plaza”, “Intercontinental București”, pornind din posturi de execuție și ajungând rapid în poziții de top management, înainte de a fonda propriul grup de companii care furnizează servicii de consultanță și operare hotelieră, servicii de dotări și echipări, precum și servicii de recrutare și training pentru industria hotelieră. 

Lucian a fost implicat în crearea, echiparea și eficientizarea a peste cincizeci de hoteluri în România, aflate în diverse faze de execuție, atât independente, cât și aflilate, atât city hotels, cât și resort-uri.

„Cel mai valoros lucru pentru activitatea mea profesională este simbioza dintre educația locală și internațională făcută la “Academia de Studii Economice” București și “Ecole Hotelier de Lausanne”, experiența celor 12 ani de activitate operațională și expertiza celor 17 ani petrecuți în asistența pentru dezvoltarea de proiecte hoteliere. Datorită acesteia, propunerile și soluțiile pe care le ofer sunt nu doar bine fundamentate teoretic, dar și bazate pe o cunoaștere reală, practică a modului în care funcționează business-ul hotelier.”

Autorul Lucian Marinescu
Autorul Sebastian Mîndroiu

Sebastian Mîndroiu

Sebastian Mindroiu este arhitect, activează în domeniul designului de interior și este membru fondator în mai multe companii din diverse domenii. Sebastian are o vastă experiență în domeniul ospitalității, având peste 15 ani petrecuți în colaborarea cu jucătorii cheie din piața din România. 

În 2013, după finalizarea studiilor în cadrul “Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu” din București, Sebastian fondează, alături de Radu Călin, PickTwo Studio – o companie de proiectare în arhitectură și design interior cu sediul în București, specializată în proiecte de design interior pentru restaurante, birouri și spații comerciale. În 2023 Picktwo Studio a ajuns una din cele mai cunoscute companii în domeniul designului de spații comerciale din România, având peste 500 de proiecte realizate, 200.000 de metri pătrați amenajați și peste 100.000.000 Eur bugete investite în proiectele realizate. Echipa PickTwo Studio numără astăzi 35 de designeri de interior și arhitecți. În 2015 Sebastian se alătură unei companii care deține și operează restaurante în București, reușind să contribuie la dezvoltarea companiei de la 1 la 6 restaurante în 8 ani. Sebastian se ocupă de dezvoltarea proiectelor noi și contribuie la creșterea de la o cifră de afaceri de 1.000.000 EUR în 2014, la 9.000.000 EUR în 2023.

Începând cu anul 2023 părăsește acționariatul pentru a se dedica unor proiecte mai provocatoare.

În 2017, Sebastian achiziționează Restograf, un startup tech și o platformă online dedicată îmbunătățirii serviciilor de restaurant și experiențelor clienților din industria ospitalității. Astăzi Restograf este cea mai mare platformă de comunicare din industria HoReCa, cu peste 200.000 de cititori lunari. 

În 2024 realizează prima investiție internațională în complexul AZURE, un resort de 5 stele ce va fi dezvoltat pe malul Oceanului Indian în Zanzibar. 

Sebastian și-a finalizat studiile la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București, în 2011 și a obținut un Executive MBA la Universitatea WU din Viena, în 2022.

“Am trecut prin mai multe roluri în cariera mea, toate conectate cu industria ospitalității: de la proiectant tehnic, designer de interior, manager de dezvoltare, project manager în proiecte de construcții, responsabil de marketing și comunicare, la board member și investitor.”

Călin Ile

Format la “Academia de Studii Economice”, la “Cornell University” și “Hotelschool The Hague, Călin Ile are peste 25 de ani de experiență în domeniul hotelier, timp în care a gestionat numeroase unități cu modele de business foarte diferite și a fost, printre altele, general manager al mai multor hoteluri „IBIS” (Gara de Nord, Constanța, Timișoara). 

A activat cu remarcabil succes ca președinte al „Federației Industriei Hoteliere din Romania”, vice-președinte al „Confederației Patronale Concordia” și ca membru fondator al „Alianței pentru Turism”. De-a lungul anilor, Călin a devenit cea mai percutantă voce din industrie, fiind interlocutorul de referință al presei de business și al autorităților publice din România, sau chiar al organizațiilor internaționale, pentru tot ce ține de turism și de industria hotelieră.

‘’Mă mândresc cu faptul că sunt un hotelier pur-sânge, am condus hoteluri independente, cât și afiliate, atât în București, cât și în țară, atât hoteluri individuale, cât și grupuri de hoteluri. Această experiență vastă îmi permite să am o înțelegere detaliată a businessului, indiferent de tipul proprietății, atât din punct de vedere operațional, cât și în relația cu proprietarul și așteptările acestuia.’’

Autorul Călin Ile